SERNICZEK DROŻDŻOWY ZE SZPINAKIEM
Składniki
- 250 g ricotta
- 2 łyżki mąka gryczana
- 1 łyżeczka suszone drożdże
- 1 szt jajko
- 1 łyżka erytrol
- 1 łyżeczka olej kokosowy
- 50 g szpinak Fit&Easy
Przygotowanie:
Krok 1
Ricottę zmiksować na gładką masę z drożdżami i jajkiem.
Krok 2
Dodać przesianą mąkę gryczaną i erytrol.
Krok 3
Połączyć z liśćmi świeżego szpinaku, zmiksować i odstawić na 15 minut.
Krok 4
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.
Krok 5
Naczynie do zapiekania natłuścić olejem kokosowym i przelać doń. masę serową.
Krok 6
Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).
Krok 7
Smacznego!