Tarta z jabłkami

Dodany przez: messybeauty (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 930
Porcje: 6
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

Ciasto

  • 250 g mąki
  • 125 g masła
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka cukru
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 40 ml wody

Nadzienie

  • 6 jabłek
  • 60 g mąki
  • 80 g masła
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Rozwałkuj ciasto na ok 3 mm i wylep nim lekko posmarowaną masłem formę do tart. Wstaw do lodówki na 20 min. Jabłka pokrój na ćwiartki następnie na cienkie plastry. Mniejsze zewnętrzne plasterki gotuj na wolnym ogniu z 50 ml wody, masłem i wanilią. Plastry gotuj do miękkości i rozgnieć je do konsystencji musu. Nakłuj spód ciasta, wyłóż mus z jabłek i rozsmaruj po całej powierzchni. Jeden rząd plasterków jabłek ułóż w jednym kierunku, potem następny w odwrotnym kierunku itd. Piecz w temp 200 st przez 35 min.
Smacznego

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×