Aromatyczna sałatka na ciepło z białej rzodkwi i ziemniaków
Składniki
- 2 szt białej dużej rzodkwi
- 3 szt dużych ziemniaków
- 2 szt cebuli
- 2-3 ząbków czosnku
- 2 łyżeczki octu balsamicznego
- przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, czarnuszka z czosnkiem niedźwiedzim i suszonymi pomidorami
- 1 łyżeczka oliwy
Przygotowanie:
Krok 1
Wszystkie warzywa umyj dokładnie, obierz. Rzodkiew i ziemniaki pokrój w większe kawałki,a cebulę w większe pióra.
Wszystkie warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego i skrop oliwą. Przypraw do smaku. Zapiekaj w piekarniku w temp 180 stopni ok 35-40min.
Co jakiś czas delikatnie je przemieszaj, aby się równomiernie zapiekły. Przed podaniem skrop je octem balsamicznym.