Keks pełen bakalii
Składniki
- 50 g orzechów włoskich
- 50 g suszonego mango
- 50 g suszonych daktyli
- 100 g żurawiny
- 50 g suszonych fig
- 100 g rodzynek namoczonych w advokacie
- 250 g masła
- 100 g cukru muscavado
- 100 g cukru trzcinowego
- 250 g mąki
- 5 szt jajek dużych
- 1 szt kaska wanilii
- 1 łyżeczka proszek do pieczenie
Przygotowanie:
Krok 1
masło ubić mikserem na puszystą masę a potem wsypać cukier i znów ubić, dodając po jednym jajku. Wmieszać mąkę, wanilię, proszek do pieczenia.
bakalie pokroić na małe kawałki i wsypać do ciasta i wymieszać
Całość włożyć do \\ wyłożonych papierem blaszek i upiec na złoty kolor w nagrzanym piekarniku 160°C termoobieg powietrza, 50-60 minut.