KOKTAJL TRUSKAWKOWO -SZPINAKOWY z LIŚĆMI RZODKIEWKI i OSTROPESTEM
Składniki
WARSTWA RÓŻOWA
- szklanek świeżych truskawek
- 100 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
- opcjonalnie kilka kropel syropu z agawy
WARSTWA ZIELONA
- świeże liście z 5 rzodkiewek
- garści liści świeżego szpinaku
- 100 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
- szczypt mielonego ostropestu plamistego
- 0.33 łyżeczki syropu agawy
- 1-2 łyżeczek otrębów owsianych
- kilka jagód goji do posypania
Przygotowanie:
Krok 1
Owoce i warzywa umyć, osuszyć. Najpierw przygotować warstwę czerwoną- zmiksować truskawki z jogurtem, opcjonalnie dosłodzić.
Następnie przygotować warstwę zieloną- zmiksować liście szpinaku i rzodkiewki
z jogurtem, opcjonalnie dosłodzić. Dodać szczyptę ostropestu plamistego i otręby owsiane. Całość dobrze zblendować.
Krok 2
Najpierw wlać do szklanki warstwę truskawkową, następnie na nią – zieloną warstwę szpinakową.
Całość posypać jagodami goji.
SMACZNEGO!