Kuskus z wieprzowiną i brzoskwiniami
Składniki
- 300 g wstępnie ugotowanego kuskusu,
- 500 g polędwiczek wieprzowych.
- 400 g brzoskwiń w puszce Valfrutta.
- bulion.
- 20 g szałwii.
- 50 g masła.
- sos sojowy.
- 100 g selera.
- 30 g świeżej mięty.
- oliwa z oliwek extra vergine Olitalia.
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Przygotowanie:
Polędwiczki pokrój na cienkie paseczki i umieść w marynacie z posiekanego selera, sosu sojowego, szałwii i oliwy z oliwek. Umieść kuskus w misce i namocz w 1 łyżce gorącego bulionu z miętą, oliwą i solą. Odsącz brzoskwinie i pokrój je w drobną kostkę. Podsmaż polędwiczki na patelni. Umieść kuskus w szklanych miseczkach, dodaj brzoskwinie i uzupełnij polędwiczkami. Niech wszystkie soki, które wykapały z kuskus połączą się w aromatycznym sosie.