Mleczno-owocowe pisanki galaretkowe:)
Składniki
- 1 opakowanie galaretki owocowej
- 4 łyżki mleka
- wydmuszki z 4 jaj
- ulubione owoce
Przygotowanie:
Krok 1
Wykonanie takich pisanek jest bajecznie proste:)
Wystarczy najpierw przygotować wydmuszki (umyte jajo nakłuwamy szpilką po stronie węższej, po stronie szerszej robimy niewielki otwór - również za pomocą szpilki i wydmuchujemy jajo do miseczki, przepłukujemy wodą i gotowe;))
Galaretkę rozpuszczamy w jednej szklance wrzątku, mieszamy i czekamy aż ostygnie a następnie wlewamy mleko.
Za pomocą lejka wlewamy galaretki do wydmuszek i wstawiamy do lodówki.
Gdy nasze galaretki stężeją obstukujemy delikatnie "jaja" i obieramy ze skorupki.
Na koniec pozbawiamy galaretkowe pisanki błonki z jaja i podajemy z owocami.
Dobrej zabawy i smacznego życzy Dietetyk w Stolicy! :)