muffinki z dżemem śliwkowym i herbatą mango – świąteczne
Składniki
- 1.5 szklanki mąki
- 1 szklanka cukier puder
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 szklanka maślanki
- 0.5 szklanki oleju
- 0.25 szklanki esencji herbacianej o smaku mango
- 1 łyżeczka imbiru
- 2 łyżki dżemu śliwkowego
- 2 szt jajka
Przygotowanie:
Krok 1
Muffiny robię mieszając składniki suche z mokrymi. Esencji herbacianej o smaku mango dodaję 1/4 szklanki. Na samym końcu dodaję dżem. Ciasto nakładam do papilotek, piekę 20min w 200C. Dekoruję polewą czekoladową, na wierzch ścieram czekoladę! Baaardzo aromatyczne!