Owocowe lody ze szpinakiem
Składniki
- 2 banany
- 1 dojrzałe mango
- 0.5 dojrzałego avocado
- 1 pomarańcza
- 1 łyżka skórki startej z pomarańczy
- 150 g szpinaku FIT&EASY
- 0.5 szklanki jadalnych kwiatów np. bratki i stokrotki
Przygotowanie:
Krok 1
Ze sparzonej i umytej pomarańczy ścieramy skórkę.
Pomarańcze obieramy i filetujemy.
Wraz ze startą skórką, pokrojonymi bananami, mango i połową avocado wkładamy do blendera.
Krok 2
Miksujemy na gładką masę po czym dodajemy szpinak i jeszcze raz miksujemy.
Masę przelewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki na minimum 4 godziny.
Co godzinę możemy przemieszać masę widelcem.
Lody podałam przybrane jadalnymi kwiatami.
Smacznego :)