Kanapka na majówce
Składniki
- 1 szt pomidor duży
- 1 szt jajko
- 4 szt pomidorki koktajlowe
- 0.5 szt ogórka zielonego
- 7 szt oliwek czarnych
- 3 szt oliwki zielone
- 4 szt rzodkiewki
- 1 szt cebula czerwona
- 0.5 szt papryczki chili czerwonej
- 1 szt gałązka szczypiorku
- 1 szt bazylia świeża
- 1 szt sera żółtego
- 1 łyżka ser feta
- 2 szt szynki suszonej
- 2 szt sałaty masłowej
- 0.5 szt kawiorek
- 1 łyżka masło
- 4 szt kwiaty brata
Przygotowanie:
Krok 1
Kawiorek kroję na pół, i smaruję masłem. Układam na niem liście sałaty i plaster sera.
Jajko gotuję na twardo, powstanie myszka. Uszy robię z rzodkiewki plastry, oczy z oliwki czarnej, słomką wycinam kółka. Wąsy robię ze szczypiorku, ogonek z rzodkiewki.
Z pomidora dużego tworzę biedronkę. Kropki robię z oliwek czarnych, i nogi z oliwek paski wycinam.
Na sałacie układam pomidorki koktajlowe, oliwki, listki bazylii, kawałki sera feta, oraz szynkę suszoną.
Z ogórka zielonego wycinam koła, z reszty ogórka robię drabinkę. Z rzodkiewek wycinam kwiatki, to samo robię z cebuli czerwonej. Dekoruję bratkami