Tartinki z łososiem
Składniki
- 10 szt pieczywo pełnoziarniste
- 200 g sera twarogowego chudego
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 pęczek świeżego koperku
- 1 plaster wędzonego łososia
- 10 szt czarnych i zielonych oliwek
- 10 szt pomidorków cherry
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Foremkami do ciastek lub kieliszkami wycinamy z pieczywa małe kanapeczki
Krok 2
W miseczce rozdrabniamy ser twarogowy z 3-4 łyżkami jogurtu naturalnego (ma powstać gęsta pasta, dlatego lepiej dodawać jogurt stopniowo). Dodajemy drobno posiekany koperek, ze 2 szczypty soli i pieprzu, dokładnie mieszamy (można wspomóc się ubijaczką do ziemniaków, a jeszcze lepiej - zblenderować).
Krok 3
Na każdą tartinkę nakładamy po warstwie pasty serowej, w to wbijamy kawałek łososia, pół oliwki, ćwiartkę pomidorka cherry i przyozdabiamy koperkiem