Lody miętowe bez maszynki

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 359
Porcje: 6
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 600 ml kremówki 36%
  • 3-4 garści listków mięty
  • 80 g cukru
  • 5 szt żółtek

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Miętę drobno posiekać i dodać do masy jajecznej. Kremówkę ubić na sztywno i dodawać partiami do masy, cały czas mieszając delikatnie rózgą. Gotową masę przelać do pojemnika na lody i wstawić do zamrażarki na ok. 6 godzin lub na całą noc. Podawać.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×