Ajerkoniak

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Ajerkoniak to przepis na napój, który przygotujesz w 15 minut! Wyjątkowy pomysł, aby zaskoczyć gości. Z pewnością przyda się na specjalne okazje, np. wieczór z przyjaciółmi. Ajerkoniak to sprawdzony sposób na alkohol domowej roboty.
Obejrzane: 1615
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 250 ml spirytusu
  • 500 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego
  • 7 żółtek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 laska wanilii

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jajka sparzamy, tak na wszelki wypadek. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę. Dodajemy do nich mleko zagęszczone i powoli wlewamy spirytus, mieszamy. Pod koniec dokładamy ziarenka z laski wanilii. Wszystko przelewamy do butelki i wkładamy do lodówki.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×