Lemoniada brzoskwiniowo-morelowa

Dodany przez: bibliasmakow.pl (więcej moich przepisów)

Lemoniada brzoskwiniowo-morelowa - Potrzeba matką wynalazków, zrobiłam lody brzoskwiniowe i zostały obierki. Nie lubię wyrzucać pełnego witamin jedzenia, więc postanowiłam je wygotować. Tak powstał syrop, który stał się idealną bazą do lemoniady;).
Obejrzane: 780
Porcje: 10
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • skórki z 4 brzoskwiń
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 1 cytryna
  • 5-6 małych moreli
  • 5 liści mięty
  • 2 litry gorącej wody

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Skórki z brzoskwiń zalać 1 szklanką wody, dodać ksylitol i gotować na średnim ogniu około 20 minut.

Całość przełożyć do dzbanka. Morele opłukać, pokroić w ćwiartki. Cytrynę wyszorować dokładnie, przelać wrzątkiem, pokroić w plasterki. Liście mięty opłukać.

Wszystko umieścić w dzbanku i zalać gorącą wodą, odstawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki. Pyszny, orzeźwiający napój:).

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×