Lemoniada

Dodany przez: Marcello (więcej moich przepisów)

Najlepsza na gorące dni
Obejrzane: 639
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1.5 L wody niegazowanej
  • 3 cytryny
  • 4 łyżki ksylitolu
  • szt mięta do dekoracji

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wyciśnij sok z dwóch cytryn i dodaj go do wody wcześniej wymieszanej z cukrem. Jeśli lemoniada jest za kwaśna dodaj więcej ksylitolu. Oczywiście wersja ze zwykłym lub brązowym cukrem też jest możliwa.

Krok 2

Drugą cytrynę pokrój na cienkie plastry i używaj do dekorowania szklanek.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×