Pesto z rukoli

Dodany przez: Gdy w brzuchu burczy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 159
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 100 g rukoli
  • 50 g nerkowców
  • 30 - 40 g parmezanu
  • 6 - 7 g oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku z cutryny

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Nerkowce lekko podprażyć na suchej patelni - ostudzić. Rukolę umyć, osuszyć i lekko posiekać. Ser zetrzeć na najmniejszych oczkach tarki.
rukolę, nerkowce, olej, sok z cytryny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek zmiksować, pod koniec dodać starty żółty ser. Pesto przełożyć do słoika, na wierzch wlać łyżkę oleju. Przechowywać w lodówce.
Podawać jako dodatek do kanapek, sałatek, mięs lub makaronu.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×