Chutney śliwkowy z rozmarynem

Dodany przez: IAdoreCinnamon (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 755
Porcje: 6
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 500 g śliwek
  • 1 szt cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 ml octu z białego wina
  • 0.13 łyżeczki mielonej kolenadry
  • 0.13 łyżeczki mielonego imbiru
  • 0.25 łyżeczki kuminu
  • 0.25 łyżeczki papryki wędzonej ostrej
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • do smaku sól, pieprz
  • 1 gałązka rozmarynu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Cebulę, czosnek oraz śliwki pokroić w kostkę. Na oleju zeszklić cebulę, następnie dodać czosnek i smażyć chwilę. Dodać wszystkie przyprawy i rozmaryn i smażyć aż zaczną pachnieć. Na patelnię wrzucić śliwki, dodać cukier oraz ocet. Smażyć całość na małym ogniu ok 20 minut aż masa wyraźnie zgęstnieje, a większość śliwek się rozpadnie. Przełożyć do słoika i ostudzić.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×