Dżem żurawinowy

Dodany przez: monika4 (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 2351
Porcje: 10
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 3 kg żurawiny
  • 1.5 kg cukru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 2 opakowania żelfiksów

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Żurawinę myjemy, wkładamy do garnuszka,gotujemy na małym ogniu.Po 15 minutach dodajemy cukier,cukier waniliowy,mieszamy. Następnie mieszamy cały czas do momentu aż roztopi nam się cukier. Pod koniec wsypujemy żelfiiks, mieszamy przez 5minut.Przelewamy gorący dżem do słoiczków. Zakręcamy słoiczki i wekujemy około 10 minut. Świetny do mięs.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×