Carpaccio Eli ze śledzia
Składniki
- 2 wymoczone płaty śledziowe
- 1 duży pomidor
- 1 mała cebula
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- do smaku pieprz
- 50 g listków świeżego szpinaku baby
Przygotowanie:
Krok 1
Płaty śledziowe schłodzić i pokroić pod skosem na cienkie skośne plastry jak mięso do carpaccio i skropić sokiem z cytryny.
Krok 2
Pomidor pokroić w plastry.
Krok 3
Cebulę posiekać.
Krok 4
Na talerzu ułożyć krąg z listków szpinaku.Na szpinaku położyć plastry pomidora.Na pomidorze ułożyć śledzia.
Krok 5
Całość oprószyć pieprzem i skropić oliwą.Na środek talerza ułożyć posiekaną cebulę.Smacznego!