Popcorn z kaszy gryczanej

Dodany przez: Sajkofanka Smaku (więcej moich przepisów)

Chrupiący i zdrowy popcorn z kaszy gryczanej ! Jest wspaniałym pomysłem na przekąskę. Świetnie zastępuje chipsy podczas wieczornego seansu. Polecam popcorn z kaszy gryczanej!
Obejrzane: 557
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 200 g palonej kaszy
  • 600 ml oleju rzepakowego
  • sól

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Do małego garnka lub rondelka nalewamy olej, po czym mocno go podgrzewamy.

Krok 2

Na bardzo dobrze rozgrzany olej (jak na frytki) wrzucamy na sitku partiami po 20 g kaszy gryczanej. Kaszę trzymamy około 30 sekund w gorącym oleju, po czym przerzucamy na papierowy ręcznik lub serwetkę, by usunąć nadmiar tłuszczu.

Kiedy cały popcorn będzie już usmażony doprawiamy do świeżo mieloną solą.

Tak przygotowany popcorn może służyć jako przekąska, dodatek do sałatki, obiadu, deseru. Wszystko zależy od Waszej kreatywności

SMACZNEGO KOCHANI :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×