Salsa pomidorowa

Dodany przez: Magda K. (więcej moich przepisów)

idealna jako dodatek do potraw meksykańskich, smakuje wyśmienicie w towarzystwie mięsa , ale także jako przystawka z taco
Obejrzane: 3393
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 400 g pomidorów w puszce
  • 3 pomidory
  • 1 cebula czerwona
  • 3 łyżki posiekanych liści kolendry
  • 1 ostre chili

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

pomidory przekroić na pół, tak aby można było usunąć pestki.

Krok 2

pomidory i pomidory z puszki zmiksować w blenderze (grube kawałki). Można też drobno posiekać

Krok 3

Cebulę posiekać na bardzo drobną kostkę

Krok 4

papryczkę chili posiekać na bardzo drobną kostkę

Krok 5

Wszystkie składniki połączyć, posolić, dopieprzyć. Można na sitku odsączyć nadmiar wody

Krok 6

Kolendrę drobno posiekać i połączyć z resztą

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×