Tarta z kiełbasą i brukselką

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 117
Porcje: 3
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 300 g świeżego ciasta francuskiego
  • 20 małych brukselek
  • kawałek ulubionej kiełbasy
  • 1 duża czerwona cebula
  • parę liści natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Brukselkę myjemy i gotujemy około 5 minut, musi być jędrna i lekko twarda. Większe kawałki kroimy na pół. Cebulę kroimy w grube piórka, smażymy dosłownie minutę. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ciasto dzielimy na dwie części, nakładamy na nie cebulę, brukselki i pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę, solimy. Pamiętajcie żeby zostawić wolny rant, żeby ciasto miało możliwość po bokach wyrosnąć. Tartę pieczemy około 20 minut, do zrumienienia. Przed podaniem posypujemy ją natką i świeżo zmielonym pieprzem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×