Tuńczykowa rozkosz
Składniki
- 2 puszki tuńczyka
- cebula
- 200 g sera żółtego
- 6 jaj
- 10 łyżek majonezu
- sól
- pieprz czarny
- mielona papryka
- 1 pęczek szczypiorku
Przygotowanie:
Krok 1
Jaja gotujemy na twardo. Sałatkę robimy warstwowo: 1 warstwa (na dnie miski) to starte na tarce (na grubych oczkach) białka, smarujemy majonezem, 2. warstwa to odciśnięty z sosu własnego tuńczyk, rozsmarowujemy na majonezie i smarujemy majonezem, 3. warstwa to posiekana w drobną kostkę cebula, lekko solimy i też smarujemy majonezem, 4. ścieramy na małych oczkach tarki żółtka, 5. ścieramy na tych samych oczkach żółty ser. Na górze robimy kratkę z pieprzu i mielonej czerwonej papryki, można posypać do dekoracji posiekanym szczypiorkiem.