Tymbaliki drobiowo – wieprzowe
Składniki
- golonka wieprzowa
- golonka z indyka
- 2 skrzydełka z indyka
- 1 pęczek włoszczyzny
- cebula
- 1 puszka groszku konserwowego
- 3 jajka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Mięso umyj, przełóż do garna, zalej wodą, tak aby zakryło mięso. Następnie całość posól i gotuj przez około 2-2,5 h. Następnie dodaj oczyszczone jarzyny i gotuj przez kolejne 30 minut. Kiedy mięso będzie już miękkie, wyjmij je a wywar przecedź i dopraw do smaku.
Krok 2
Mięso oddziel od kości i pokrój na drobne kawałki. Marchewkę w talarki, a jajka w ćwiartki lub połówki. Pokrojone mięso, marchewkę, jajka oraz odcedzony groszek rozłóż do salaterek. Następnie każdą zalej wcześniej przygotowanym wywarem i odstaw w zimne miejsce do zastygnięcia.