Fasolka szparagowa z czosnkiem

Dodany przez: ben-ka (więcej moich przepisów)

Fasolka szparagowa z czosnkiem, dla odmiany nie z bułką tartą.
Obejrzane: 2562
Porcje: 1
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 20 dkg fasolki szparagowej
  • 3-4 ząbków czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 0.25 szklanki wrzącej wody
  • 0.25 łyżeczki soli

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Fasolkę, umyć, osuszyć i obciąć końcówki.
W rondlu o grubym dnie rozgrzać oliwę, dodać przeciśnięty czosnek i mieszając podsmażyć.
Włożyć fasolkę wlać 1/4 szkl. gorącej wody i dusić fasolkę pod przykryciem od czasu do czasu mieszając.
W momencie gdy fasolka będzie miękka dodajemy posiekaną natkę pietruszki i solimy do smaku.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×