Sałata rzymska grillowana
Składniki
- 4 mini sałaty rzymskie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli
Przygotowanie:
Krok 1
Sałatę umyć, osuszyć. Przekroić na cztery części, polać oliwą.
Krok 2
Patelnię grillową mocno rozgrzać. Ułożyć ćwiartki sałaty, lekko oprószyć solą i grillować po 2 - 3 min z każdej strony.
Krok 3
Gotowe, smacznego :)
Krok 4
P.S.
Jeśli chcecie spróbować tej sałaty jako osobnego dania można zrobić do niej sos np. 2 łyżki białego serka koziego, 1 łyżka oliwy, wyciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz do smaku, wszystko razem na patelni ok 2 min. Tak przygotowanym sosem polewamy zdjętą z patelni sałatę.