Sałatka królewska
Składniki
- 2 słoiki selera konserwowego
- 200 g szynki wędzonej
- 200 g sera żółtego cheddar
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka ananasa
- 4 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- pieprz czarny i sól
Przygotowanie:
Krok 1
Jajka zalewamy zimną wodą i gotujemy na twardo. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do wystudzenia. Następnie obieramy i kroimy w kostkę. Ananasa, kukurydzę i selera odcedzamy na sicie. Ananasa kroimy w kostkę. Delikatnie w dłoniach odciskamy z nadmiaru soku. Tak samo postępujemy z selerem. Ser żółty i szynkę kroimy w słupki. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i dodajemy do sałatki. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Przed podaniem sałatkę chłodzimy w lodówce przynajmniej przez pół godziny.