Sałatka brokułowa z migdałami
Składniki
- 1 szt brokuł
- 5 szt pomidorów
- 2 szt ogórka
- 1 kukurydzy
- 5 ząbków czosnku
- 1 opakowanie sera fety
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 20 dkg migdałów
Przygotowanie:
Krok 1
Warzywa myjemy. Brokuł odparzamy w wodzie na pół miękko. Wyjmujemy na sitko. Pomidory kroimy w ósemki, ogórki kroimy w grubszą kostkę. Kukurydzę odcedzamy na sitku. Jogurt mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem, wstawiamy do lodówki na 3 godzinki. Warstwami układamy w misce warzywa: pomidory 1/2, ogórki, kukurydza i ponownie resztę pomidorów, ogórków, kukurydzy. Na tą warstwę wykładamy brokuł, ser fetę. Migdały prażymy na patelni, posypujemy po sałatce. Sosikiem jogurtowym polewamy przed podaniem po wierzchu. Smacznego.