Wiosenna sałatka Eli
Składniki
sałatka
- 150 g szpinaku
- 400 g truskawek
- 270 g sera feta
sos
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- 2 łyżki miodu
- do smaku sól
- do smaku pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Szpinak umyć i osuszyć w wirówce do sałaty.
Krok 2
Truskawki umyć,osuszyć,usunąć szypułki i pokroić w grube plastry (małe truskawki na połówki).
Krok 3
Ser feta pokroić w kostkę.
Krok 4
Do słoika wlać olej,ocet winny,dodać miód,sól i pieprz. Słoik zakręcić i potrząsać aż zrobi się emulsja.
Krok 5
W misce rozłożyć szpinak,ser,truskawki,polać sosem i od razu podawać. Smacznego!