Śniadaniowa sałatka z płatkami kukurydzianymi
Składniki
- 4 szt pomidorek koktajlowy
- 0.5 szt ogórek świeży
- 4 łyżki płatki kukurydzinae
- 3 łyżki ciecierzyca z puszki
- 2 łyżki dowolne kiełki
- 1 łyżeczka pestki słonecznika lub dyni
- 1 łyżeczka oliwa
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 3 łyżki serek wiejski
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Pomidorki i ogórka kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy ciecierzycę, kiełki oraz pestki, skrapiamy oliwa i sokiem z cytryny oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2
Na sam koniec mieszamy z płatkami (np. Lubella Corn Flakes) i posypujemy granulkami serka wiejskiego i podajemy.