Surówka z kapusty kiszonej
Składniki
- 800 g kapusty kwaszonej
- 1 duża marchewka
- 1 duże jabłko
- 1 cebula
- 6-10 łyżek oliwy z oliwek
- 1 płaska łyżeczka cukru
- pieprz biały
Przygotowanie:
Krok 1
Kapustę odsączamy z nadmiaru soku i kroimy. Marchew i jabłko ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy przyprawy i oliwę. Mieszamy i odstawiamy. Surówkę dobrze jest przygotować przynajmniej 2-3 godziny wcześniej przed podaniem.
Notes
- jeśli nie dysponujecie domową kapustą kwaszoną kupując ją, zwróćcie uwagę czy jest naturalnie kwaszona. Na rynku dominuje kapusta z dodatkiem środków przyspieszających kiszenie. A jak wiadomo najlepsza jest naturalnie ukwaszona
http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/surowka-z-kapusty-kiszonej/