Krem pietruszkowy z gorgonzolą

Dodany przez: KochamSlowFood (więcej moich przepisów)

Przepis Damiana Kordasa dla Oleju Wielkopolskiego
Obejrzane: 46
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 700 g pietruszki
  • 1 duży patat
  • pęczków koperku
  • 1 L wywaru warzywnego
  • 80 g gorgonzoli
  • 2 łyżki Oleju Wielkopolskiego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatułowa

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Pietruszkę oraz batata obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć warzywa do garnka, zalej bulionem warzywnym i gotuj do czasu aż bataty zmiękną (około 20-25 minut). Tak przygotowane warzywa zblenduj razem z bulionem na gładki krem. Gdy krem jest jeszcze ciepły dodaj do niego gorgonzolę, Olej Wielkopolski oraz sok z cytryny. Wymieszaj wszystko dokładnie, aż do rozpuszczenia się sera (możesz wspomóc się blenderem). Dopraw zupę solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Na koniec dodaj posiekany koperek.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×