czekoladowe trufle z jagodami goji

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 294
Porcje: 15
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 100 ml kremówki 36%
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 szczpyta chilli
  • kilka garści jagód goji

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jagody goji posiekac, odstawić. Kremówkę, cukier puder, sól, kardamon oraz ekstrakt z wanilii umieścić w rondlu i mocno podgrzać cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, dodać czekoladę połamaną na kostki i odstawić na kilka minut. Po tym czasie wymieszać do dokładnego połączenia składników. Całość wstawić do zamrażarki na ok. 30 minut aż zgęstnieje. Ze schłodzonej masy formować w dłoniach kulki dowolnej wielkości. Czekoladowe trufle obtaczać w drobno posiekanych owocach.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×