Rafaello

Dodany przez: Ania00 (więcej moich przepisów)

Kokosowa pralinka to idealna słodycz dla ukochanej osoby!
Obejrzane: 3377
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 200 g masła
  • 200 g cukru
  • 250 g mleka w proszku
  • migdały w całości
  • 125 ml wody
  • 2 szt wafli tortowych

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

1. Wodę zagotowujemy, rozpuszczamy w niej cukier, studzimy.
2. Po ostudzeniu dodajemy bardzo drobno pokruszone wafle, mleko w proszku, miękkie masło i 100g wiórków kokosowych. Wszystko miksujemy i odstawiamy do lodówki na ok. 30 min., by masa stężała.
3. Następnie z masy formujemy kulki wielkości rafaello, w środku kładziemy migdała (można je sparzyć i obrać ze skórki). Następnie każdą kulkę obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych i wkładamy jeszcze na ok. 15 min. do lodówki.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×