Mule w sosie z białego wina z pomidorami

Dodany przez: karmelowy.pl (więcej moich przepisów)

Mule w wersji tradycyjnej, czyli podane w sosie z białego wina z cebulą i pomidorami. Szybkie i przepyszne
Obejrzane: 484
Porcje: 3
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 1 kg muli
  • 0.5 szklanki białego wina
  • 5 pomidory koktajlowe
  • 0.5 liść laurowy
  • 0.25 szklanki natki pietruszki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

W większym rondlu rozpuść masło, włóż cebulę wraz z czosnkiem i podsmaż do zeszklenia. Zwiększ ogień i włóż mule.
Dolej wino, włóż liść laurowy, pietruszkę i dopraw pieprzem, po czym wymieszaj i gotuj przez 1 minutę. Wmieszaj pomidory, przykryj rondel i gotuj przez 5 minut, aż wszystkie mule się otworzą. Wyrzuć te nieotwarte.
Podawaj je z dużą ilością sosu wraz z pieczywem do maczania

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×