Zapiekane kokosowe risotto z imbirem i morelami

Dodany przez: IAdoreCinnamon (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 81
Porcje: 2
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 100 g ryżu arborio
  • 250 ml mleka (można zastąpić kokosowym)
  • 250 ml mleka kokosowego
  • 3-4 łyżek miodu
  • 2 cm kawałek świeżego imbiru
  • 200 g moreli
  • 1 łyżka oleju kokosowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Piekarnik nastawić na 180 C- grzanie góra-dół.
Na patelni rozgrzać olej kokosowy i wrzucić ryż, podsmażyć chwilę. Następni dodać pokrojony na cienkie plasterki imbir i podsmażyć jeszcze odrobinę. Do naczynia żaroodpornego wrzucić ryż, dodać mleko oraz pokrojone na plasterki morele i wiórki kokosowe. Wszystko wymieszać i wstawić do piekarnika. Piec ok 50 minut aż ryż będzie miękki. Risotto podczas pieczenia od czasu do czasu należy wymieszać. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i podawać.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×