Wielkanocne jajka marynowane w kminku

Dodany przez: Eksperyment Sobotni (więcej moich przepisów)

jest to tradycyjne danie z kuchni cieszyńskiej
Obejrzane: 1494
Porcje: 4
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 6-10 jajek
  • 1 L wody
  • 30-40 g kminku
  • 2.5 łyżki soli
  • 1 garść łusek cebuli

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ugotować jajka na twardo i pozostawić do przestudzenia.

Krok 2

Przygotować marynatę: wodę z solą, kminkiem i łuskami gotować na małym ogniu przez 20 minut, ostudzić (można wybrać łuski).

Krok 3

Jajka obstukać, tak, by popękała skorupka, ale nie odpadła.

Krok 4

Ułożyć je w szklanym naczyniu i zalać marynatą.

Krok 5

Pozostawić w chłodnym miejscu przez 2-3 dni.

Krok 6

Podawać obrane wraz z wędlinami i chrzanem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×