Nalewka z białych porzeczek

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 849
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 kg białych porzeczek
  • 500 ml spirytusu
  • 250 ml wody
  • 500 g cukru

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Owoce umyć, usunąć ogonki, przełożyć do dużego słoja i zmiksować blenderem lub rozgnieść tłuczkiem. Owoce zasypać cukrem, wlać wodę oraz spirytus. Słój zakręcić lub owinąć szczelnie folią i przykryć talerzykiem. Pozostawić na co najmniej dwa tygodnie co jakiś czas potrząsając. Po tym czasie nalewkę przefiltrować (do czystego słoja) przez gęste sito oraz gazę, przynajmniej dwukrotnie. Odstawić do wyklarowania. Przelać do butelek i spożywać.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×