Pasta pistacjowa

Dodany przez: katarzyna.kachel (więcej moich przepisów)

Słodka, gęsta pasta pistacjowa idealnie sprawdza się jako dodatek do ciast oraz deserów. Można również wykorzystać ją do posmarowania naleśników lub kanapek. Pasta pistacjowa - polecam!
Obejrzane: 1079
Porcje: 1
Przygotowanie: 90 min
Trudność:

Składniki

  • 1.5 szklanki pistacji
  • 0.33 szklanki wody
  • 0.5 szklanki cukru

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Pistacje wyłuskać z łupin. Odmierzyć 1,5 szklanki obranych orzechów i zalać wrzątkiem na 2-3 minuty. Namoczone orzechy odcedzić na sicie i obrać z brązowych skórek.

Krok 2

Obranej pistacje wsypać do pojemnika blendera. Dodać cukier oraz 1/3 szklanki gorącej wody i miksować do momentu uzyskania gładkiej pasty. Gotową pastę przełożyć do czystego słoiczka i przechowywać w lodówce nie dłużej niż tydzień.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×