Wielkanocna pasta z aromatem wędzonej papryki, z przepiórczych jajeczek

Dodany przez: Wiewiora (więcej moich przepisów)

Wielkanoc od zawsze kojarzyła mi się z jajkami, pewnie nie tylko mi, i jak tu przetrwać te święta gdy Syn uczulony jest na jajka kurze??? postanowiłam wykorzystać te mniejszego gabarytu, prosto od przepiórki i przyrządzić z nich aromatyczną i kolorową pastę do pieczywa :)
Obejrzane: 733
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 3 szt jajka przepiórcze
  • 1 szt suszony pomidor z zalewy
  • 2 szt zielonych oliwek
  • po garści szczypiorku i koperku
  • szczypta soli, pieprzu i wędzonej słodkiej papryki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jajka gotujemy we wrzątku ok. 3 minut. Studzimy, obieramy ze skorupek i siekamy z resztą składników. Składniki mieszamy widelcem by się jak najlepiej połączyły. Nakładamy na dwie kromki pełnoziarnistego chleba i zjadamy :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×