Jagodowy dżem chia

Dodany przez: IAdoreCinnamon (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 50
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 500 g jagód
  • 2 łyżki nasion chia
  • 2 łyżki miodu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jagody wymieszać z miodem i gotować na małym ogniu aż puszczą sok i wiele z nich się rozpadnie. Następnie dodać chia i smazyć do czasu zgęstnienia dżemu, zajmie to ok 15- 20 minut. Po tym czasie dżem przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i pasteryzować 15- 20 minut po zagotowaniu się wody.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×