Nadziewany bakłażan zapiekany pod Frontierą blue

Dodany przez: Sery Polskie (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1811
Porcje: 1
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 5 dkg Frontiery blue
  • 1 bakłażan
  • 2 pomidory
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka rozmarynu
  • szczypta soli, pieprzu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Przekroić bakłażan wzdłuż na pół, usunąć nasiona, a następnie nie naruszając skórki wyłyżeczkować jego miąższ.

Krok 2

Na oliwie podsmażyć cebulę, miąższ bakłażana, pomidory, wszystko pokrojone w kostkę. Poddusić, doprawić posiekanymi ziołami.

Krok 3

Wypełnić bakłażan farszem i pokruszyć na wierzch ser. Zapiec w piekarniku przez 30 min, w 200 st.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×