Pesto z jarmużu

Dodany przez: Lychasmakow (więcej moich przepisów)

Przepis na pesto z jarmużu. Świetna alternatywa dla tradycyjnego pesto z bazylii. Doskonały dodatek do makaronu, kanapek i mięsa.
Obejrzane: 441
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 pęczek jarmużu
  • 1 garść orzeszki pinii
  • 2 ząbki czosnku
  • 0.5 szt sok z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 g parmezanu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Liście jarmużu z oliwą rozdrabniamy za pomocą blendera, aż składniki się dobrze posiekają.

Krok 2

Następnie dodajemy czosnek, parmezan, orzeszki pinii, sok z cytryny, pieprz, sól i dalej miksujemy.

Krok 3

Jeżeli jest potrzeba możemy pesto dodatkowo skropić oliwą.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×