Sałatka z kaszą jaglaną
Składniki
- 1.2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 3 jajka
- 1 papryka czerwona
- 1/ 2 papryki zielonej
- 1 ciemno zielona część pora
- 1 garść oliwek czarnych
- 0.5 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 3 rzodkiewki
- 0.5 cebuli czerwonej
- 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
- 1 łyżka majonezu
- sól do smaku
- 1 ząbek czosnku
- 2 plastry sera typu feta
- pieprz do smaku
- chili do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo.
Krok 2
Wszystkie warzywa rozdrabniamy na mniejsze kawałki, dodajemy ugotowaną kaszę.
Krok 3
dodajemy jogurt oraz majonez, doprawiamy do smaku. Na wierz układamy pokrojone jajka oraz ser feta.