Lekko pikantna sałatka z roszponki z ziarnami słonecznika

Dodany przez: Pozytywne żywienie (mbrzegowy) (więcej moich przepisów)

Pyszna, lekko pikantna sałatka z delikatną orzechową nutą słonecznika i koperkowym aromatem. 300 kcal i 1,6 g błonnika. Idealna na lunch do pracy i na leniwe popołudnie z dobrą książką.
Obejrzane: 1306
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

SAŁATKA

  • 100 g roszponki
  • 5 łyżek słonecznika
  • 130 g sera typu feta
  • 1 czerwona cebula

SOS

  • 6 łyżek oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki koperku
  • 3 szczypty soli
  • pieprz do smaku
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Roszponkę myjemy i razem ze słonecznikiem, porwaną na kawałeczki fetą oraz pokrojoną w pióra cebulą wrzucamy do miski.

Krok 2

Olej mieszamy z koperkiem, przyprawiamy i mieszamy ze sałatką.

Krok 3

Sałatkę podajemy z chrupiącą bagietką posmarowaną masłem lub świeżo zrobioną pełnoziarnistą grzanką.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×