Szparagi z wody z wysmażonym boczkiem

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Szparagi z wody z wysmażonym boczkiem są wspaniałą przystawką.
Obejrzane: 482
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 6 szparagów
  • 6 plastrów boczku wędzonego lub surowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Szparagi umyj, następnie je ugotuj (najlepiej na parze).
Na suchej, rozgrzanej patelni ułóż plastry boczku i obsmaż go z obu stron. Kiedy będzie ciepły, owiń każdego szparaga w plasterek, bo kiedy przestygnie zrobi się sztywny i będzie się łamał.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×