Zimowe parówki na gorąco

Dodany przez: Jolanta Kornak (więcej moich przepisów)

Jest pysznie i ciepło:)
Obejrzane: 4397
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 8 szt parówek
  • 4 szt pomidorów
  • 2 szt papryki bez gniazdek
  • 1 szt średniej cebuli
  • 1 szt tłuszcz do smażenia
  • 1 szt bazylia świeża lub suszona
  • 1 szt pieprz czarny lub kolorowy
  • 1 szt sól morska

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Pomidory, cebulę i paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy na tłuszcz rozgrzany na
patelni, dodajemy pokrojone w cienkie plasterki parówki i dusimy pod
przykryciem na średnim ogniu około 10 minut. Następnie dodajemy do tego
obrane i pokrojone pieczarki, odrobinę bazylii i dusimy jeszcze około 15 minut. Na
koniec dodajemy do smaku pieprz i sól.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×