Szczypiorkowy sos do jajek

Dodany przez: Ania_L (więcej moich przepisów)

Delikatnie zielony, o smaku szczypiorku - idealny sos do jajek nie tylko na wielkanocne śniadanie.
Obejrzane: 483
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżek majonezu
  • duży pęczek grubego szczypioru
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • szczypta cukru
  • szczypta soli

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Szczypior siekamy na mniejsze kawałki, a następnie rozdrabniamy go blenderem. Rozdrobiony szczypior mieszamy z jogurtem (lub śmietaną) i majonezem, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotowy sos odstawiamy na kilka godzin żeby wszystkie smaki "się przegryzły".

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×