Burger z jarmużem
Składniki
Burger
- 100 g udźiec wołowy
- 1 szt bułka z sezamem
- 1 szt pomidor
- 1 szt ogórek
- 0.5 opakowania jarmuż Fit&Easy
- 1 szt papryczka chilli
- 1 szczpyta sół
- 1 szczpyta pieprz
- 1 szczpyta kolendra
Sos burgerowy
- 0.33 szt cebula
- 4 łyżki majonez
- 1 łyżka musztarda
- 1 łyżeczka sok z cytryny
- 1 szczpyta cukier
- 1 szczpyta sół
- 1 szczpyta pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
1) Wołowinę zmielić, przyprawić solą, pieprzem i kolendrą
Krok 2
2) Uformować burgery i piec w piekarniku około 20 minut w 180 stopniach.
Krok 3
3) Jarmuż zblanszować
Krok 4
4) Przygotować sos:
- cebulę pokroić w drobną kostkę
- połączyć wszystkie składniki
Krok 5
5) Bułkę podpiec w piekarniku około 3 minuty
Krok 6
6) Bułkę posmarować sosem hamburgerowym i ketchupem i poukładać wszystkie składniki