Chrupiące Ekierki

Dodany przez: Magdalena Wójcik (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 742
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 banan
  • 2 łyżeczki nasion chia
  • 3 łyżeczki masła orzechowego
  • 0.5 łyżeczki cynamonu Galeo

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Nagrzać piekarnik do 190°.
Z ciasta francuskiego wykrajamy trójkąty każdy z nich musi mieć parę.
Banan rozgniatamy dodajemy do niego masło orzechowe, nasiona chia i cynamon, wszystko mieszamy.
Na jeden trójkacik z pary nakładamy masę orzechowo-bananową. Drugim trójkątem zakrywamy masę i dociskamy brzegi naszych ekierek aby nie wydostała się masa.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku 20 minut.
Ekierki są gotowe do kosztowania, smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×